• Florence roka 2023

          • V tomto školskom roku sa v mesiaci október až november konal 7. ročník súťaže pre budúcich lekárov a budúce sestry pod názvom Florence roka 2023. Súťaž je určená pre žiakov 3. ročníkov denného štúdia ošetrovateľstvo alebo DVS na Slovensku. Naša žiačka Denisa Rostášová z III.DVS úspešne absolvovala preverenie teoretických vedomostí v oblasti teoretickej prípravy (formou testu a kazuistík) prostredníctvom online testu a dostala sa tak do finálnej dvanástky záverečného kola. Záverečné sústredenie absolvovala v dňoch 10. – 12.11.2023 v Nemocnici Penta Hospitals Topolčany, kde získala najviac bodov a odniesla si titul najšikovnejšia sestra v kategórii resuscitácia, jednej zo štyroch záverečných praktických disciplín. Denise gratulujeme a tešíme sa na úspechy ďalších našich sestier.

          • 🧦🧦PONOŽKOVÝ OKTÓBER 🧦🧦

          • Počas celého októbra sme sa aktívne zapájali do zbierky Ponožkového októbra. Do zbierky sa zapojili študenti, učitelia, ale aj ostatní zamestnanci školy. Po ukončení zbierky dnes naši žiaci odovzdali vyzbierané ponožky Spoločnosti dcér kresťanskej lásky svätého Vincenta de Paul. Tešíme sa, že sa naša zbierka dostala k ľuďom, ktorí ju naviac potrebujú. Ďakujeme všetkým, ktorí do zbierky prispeli a tešíme sa na zbierku budúci rok ❤️ Samotné odovzdávanie zbierky zachytili aj v reportáži televízie TelKE a RTVS.

          • ÚSPECH NA CELOSLOVENSKEJ OLYMPIÁDE O EÚ V TRNAVE

          • Tím BAD BOYS sa z 256 tímov z celého Slovenska a 211 úspešných tímov zapojených do prvého kola zúčastnil celoslovenského kola, kde sa umiestil na 6. mieste. Obdržali diplom, vecné ceny a taktiež absolvujú exkurziu v Európskom parlamente v Bruseli alebo Štrasburgu. BLAHOŽELÁME 🍀

          • Exkurzia v múzeu Auschwitz-Birkenau

          • Dňa 16.11.2023 žiaci tretieho ročníka navštívili múzeum Auschwitz-Birkenau, ktorého úlohou je pripomínať svetu tragický osud ľudí väznených v niekdajšom nacistickom koncentračnom tábore a zároveň varovať pred zverstvami vojny. Nezabúdajme..

          • 17. november – Svetový deň predčasne narodených detí

          • 17. november je dňom, kedy sa pozornosť sústreďuje práve na osvetu a podporu rodín s predčasniatkami. Každé 11. dieťa na Slovensku príde na svet predčasne, ročne je to viac ako 5 000 detí. Iba za posledných 15 rokov vzrástol počet predčasne narodených detí na Slovensku o viac ako 30%. Tejto problematike sa na Slovensku venuje OZ Malíček.

            K podpore sme sa na škole už po desiatykrát pripojili dňa 15. 11. 2023 pripnutím purpurovej stužky a zhotovením stuhy s detskými ponožkami. Purpurové stužky vyrábali a pripínali žiačky II.B/PS. Ďakujeme všetkým žiakom a zamestnancom školy, ktorí sa zapojili a podporili tento deň.  

                       

          • ​​​​​​Súťaž Super masér

          • ​​​​​​​​​

            V stredu 15.11.2023 sa žiačky III.MAS zúčastnili 1. ročníka súťaže Super masér, ktorú organizovala SZŠ Štefana Kluberta v Levoči. V konkurencii ďalších dvanástich tímov obsadila Vanesa Vojtovičová krásne 4. miesto za kategóriu "masáž jednotlivcov", dvojica Cynthia Celva a Martina Kreithová boli v kategórii "synchrónna masáž" ocenené pekným 6. miestom.

            Našim reprezentantkám srdečne blahoželáme a prajeme im, aby ich súťažný duch ale aj schopnosť vzájomnej spolupráce sprevádzali počas ďalšieho štúdia i v pracovnom živote. 

          • Festival povolaní

          • Dňa 16.11.2023 sa naša škola zapojila do komunitného podujatia pod názvom Festival povolaní, ktoré organizovala ZŠ s MŠ M.R. Štefánika v Budimíre.

          • Exkurzia v Dolnom Smokovci

          • Dňa 16.11.2023 sa žiaci IV.MAS a III.DFT zučastnili odbornej exkurzie v Národnom ústave detskej tuberkulózy a respiračných chorob v Dolnom Smokovci, kde mali možnost vidieť a prakticky si vyskúšat techniky respiračnej fyzioterapie a klimatoterapie. 

          • Návšteva múzea

          • Pána Olejníka, dedkovho brata našej študentky, sme našli medzi obeťami totalitného komunistického režimu v zozname pri návšteve Múzea obetí komunizmu v Košiciach, kde sa I.A, I.B, I.MAS oboznámili s časmi nedávno dávnymi a správu namiesto počítača napísali poctivo na písacom stroji v rámci akcie k 17. novembru.

          • Divadelné predstavenie

          • 14.11.2023 sa prváci a druháci zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku The United Neighbours of London. Bolo to vtipné a zabavili sme sa.

          • Aktivity na prevenciu látkových závislostí

          • V piatok 10.11.2023 sa žiaci III. ročníkov zúčastnili preventívnej aktivity na prevenciu látkových závislostí – fajčenie, alkohol, drogy pod vedením Mgr. Kataríny Vargovej z Centra poradenstva a prevencie (CPP) v Košiciach. Aktivity sa žiakom páčili a tak veríme, že im získané informácie pomôžu v ich ďalšom životnom rozhodovaní – skúsiť to, či nie?+

          • Deň so starými rodičmi

          • Dňa 7.11.2023 sme na našej škole privítali starých rodičov našich žiakov. Vzácnych hostí najprv privítala naša pani riaditeľka PhDr. Anna Hencovská MBA. Následne sme im ukázali zaujímavú prezentáciu od žiačok prvých ročníkov. Ukázali sme im taktiež odborné učebne a starí rodičia mali možnosť vidieť odber krvi na figuríne. Veľkým úspechom bola masáž, ktorú zrealizovali študenti III.DFT. Na záver sme im ukázali VAU učebňu anatómie a fyziológie, kde si mohli vyskúšať okuliare s virtuálnou realitou ľudského tela. Tešíme sa na Vás aj na budúci rok:-)

          • Mládež proti diskriminácii

          • V dňoch 25. – 29.10.2023 v Smižanoch sa konalo podujatie Mládež proti diskriminácii, ktoré pripravila Nadácia Milana Šimečku v spolupráci s NIVAM. Našu školu reprezentovali členovia školského parlamentu Martina Sedláková a Alex Goliáš.

            Zúčastnení žiaci sa rozprávali o identite, predsudkoch, diskriminácii, rozmanitosti. Z jednotlivých workshopov vznikli aj umelecké výstupy, ktoré budú do konca roka 2023 prezentované počas komunitného podujatia.

            Akcia bola veľmi pestrá, zaujímavá, žiaci získali zručnosti ako na témy reagovať a ako ich komunikovať svojim rovesníkom.

          • Malí hrdinovia - Príbehy o poskytovaní prvej pomoci

          • Naša škola vydala knihu Malí hrdinovia – Príbehy o poskytovaní prvej pomoci. „Na začiatku bola myšlienka odovzdať deťom pútavou, veku primeranou formou základné rady z oblasti poskytovania prvej pomoci, “  uvádza v úvode knihy riaditeľka školy PhDr. Anna Hencovská, MBA.  Knižka obsahuje 10 príbehov s ilustráciami, ich autormi sú žiaci našej školy. Odbornú stránku zabezpečili vyučujúci v odbore zdravotnícky záchranár.

            Slávnostné uvedenie knihy na verejnosť sa uskutočnilo 20. 10. 2023 v rámci Súťaže v prvej pomoci pre stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti KSK. Krstnými rodičmi boli:

            Mgr. Andrea Gajdošová, vedúca odboru školstva KSK, Mgr. Beáta Lopušniaková vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice a Mgr. Ľubica Lukáčová regionálna vedúca staníc posádok ZZS Košice – mesto.

            Pani riaditeľka poďakovala spisovateľom a ilustrátorom knihy a odovzdala im na pamiatku výtlačok knihy s venovaním.

            Prajeme si, aby kniha Malí hrdinovia mala veľa čitateľov a viedla deti k odvahe pomôcť a k zručnosti pomôcť správne.

            Video  https://www.facebook.com/telketv/videos/6480597002065999

             

             

          • SPRÁVNA VOĽBA POVOLANIA

          • Dňa 24.10 a 25.10. sa uskutočnila akcia s názvom SPRÁVNA VOĽBA POVOLANIA určená pre žiakov základných škôl. Žiaci našej školy prezentovali odbory PRAKTICKÁ SESTRA a MASÉR.

          • SÚŤAŽ V PRVEJ POMOCI 2023

          • 20.10.2023 sme zorganizovali 4. ročník SÚŤAŽE V PRVEJ POMOCI 2023 pre žiakov 3. ročníkov stredných škôl.

            Súťažilo 21 družstiev! Okrem testov, kde súťažné družstvá preukázali svoje teoretické vedomosti, žiaci absolvovali aj modelové situácie rôznych záchranných akcií napr. pád z výšky, kardiopulmonálna resuscitácia, poranenie elektrickým prúdom, bodnutie ostrým predmetom a iné.

            Ceny odovzdali Mgr. Andrea Gajdošová, vedúca odboru školstva KSK, Mgr. Beáta Lopušniaková vedúca oddelenia školstva Magistrátu mesta Košice a Mgr. Ľubica Lukáčová regionálna vedúca staníc posádok ZZS Košice - mesto za prítomnosti riaditeľky školy PhDr. Anny Hencovskej, MBA.

            VÍŤAZOM SÚŤAŽE sa stalo družstvo:

            1. Stredná zdravotnícka škola, Námestie 1. mája, Rožňava,

            2. Stredná zdravotnícka škola, Masarykova 27, Michalovce,

            3. Stredná zdravotnícka škola Moyzesova 17, Košice.

            SRDEČNE BLAHOŽELÁME

            Zároveň obrovské Ďakujem patrí garantovi súťaže Bc. Miroslavovi Nagyovi, dipl.z.z, celému organizačnému tímu, žiakom, pedagógom.

            Ďakujeme všetkým školám a už teraz sa tešíme na nasledujúci ročník.

            Čerešničkou na torte bolo uvedenie unikátnej knihy o prvej pomoci do života pre deti v predškolskom veku.

            Kniha má názov ,,Malí hrdinovia" - príbehy o poskytovaní prvej pomoci. Táto publikácia obsahuje 10 rozprávkových príbehov, ktoré približujú rôzne situácie , kedy je potrebné poskytnúť laickú prvú pomoc. Kniha uzrela svetlo sveta z pier žiakov Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici 40 v Košiciach.

          • Odborná exkurzia v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej

          • Odborná exkurzia v Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej dňa 18.10.2023 rozšírila obzory našich budúcich fyzioterapeutov. Ďakujeme Mgr. A. Ďuricovi, vedúcemu fyzioterapeutovi, za vyčerpávajúce informácie ohľadom liečby pacientov v tomto zariadení.

          • Európsky deň rodičov a škôl

          • Dňa 17.10.2023 na podujatí Európsky deň rodičov a škôl na ZŠ Mateja Lechkého v Košiciach vybraní žiaci II.DFT (dipl. fyzioterapeut) aplikovali klasickú masáž chrbta a šije, vykonávali praktickú ukážku cvikov na fit lopte a uvoľňovacie cvičenia pre krčnú chrbticu. Dve žiačky IV.A/PS (praktická sestra) a vybrané žiačky II.DVS (dipl. všeobecná sestra) predviedli praktické ukážky poskytovania základnej prvej pomoci pri bezvedomí a zástave dýchania, základy obväzovej techniky, meranie tlaku krvi a pulzu. Návštevníci podujatia sa aktívne zapojili do prezentovaných aktivít. Zároveň mali možnosť oboznámiť sa so štúdiom na našej škole.

    • Kontakty

      • Stredná zdravotnícka škola, Kukučínova 40, Košice
      • +421 55 62212 16
      • Stredná zdravotnícka škola Kukučínova 40 041 37 Košice 041 37 Košice Slovakia
      • IČO 00606758
      • DIČ 2021141991
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje